søndag 7. februar 2010

Blind Gudinne


Blind Gudinne
ble publisert i 1993. Boka er skrevet av Anne Holt og er hennes første bok som har kommet ut i butikkene. Blind Gudinne er en av bøkene der vi får høre om den lesbiske politibetjenten Hanne Wilhelmsen, og hva hun opplever under hennes stilling. Spesielt i denne boka får vi vite mer om narkotika og det kriminelle miljøet som foregår rundt.


"Blind Gudinne handler om advokaten Karen Borg som finner et lik når hun er ute og spaserer en rolig tur med hunden sin. Politibetjent Hanne Wilhelmsen og Håkon Sand blir satt på saken, men kort tid etter tilstår en ung mann drapet og de tror at saken er løst. Det blir mer komplisert enn det når Wilhelmsen finner en lapp på den unge mannens kontor med bokkoder. Hun begynner å granske lappene nøye, men finner ikke ut noe. Før hun blir selv slått ned på kontoret sitt og lappene med informasjon om mistenkte, Karen Borg, forsvinner. Slik kommer de på sporet av en mann som heter Jørgen Lavik. De arresterer han, men han blir sluppet ut av fengselet på grunn av manglende bevis. Hanne Wilhelmsen finner ut at Lavik spiller en stor rolle i narkotikaligaen og bestemmer seg for å holde et øye på ham. Det er da Lavik bestemmer seg for å drepe Borg fordi hun vet for mye om saken. Han tenner på hytta hennes, som han vet hun befinner seg i. Idet hytta lyser opp stormer Wilhelmsen og Sand, og det blir en krangel mellom Lavik og Sand, før Sand skyter Lavik i selvforsvar. De finner Karen Borg bevisstløs inne i hytten.
Det er ikke lenge før betjenten Sand oppdager bokkoder i bokhyllen til justisministerens kontor, som fører de på vei mot narkotika området. Lappene er nemlig koder om narkotika leveranser."

Kilder :
http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=2160
http://www.daria.no/skole/?tekst=323
http://www.brukbarbok.com/components/com_virtuemart/shop_image/product
/70f0764ac9346df1a4d761865522d8de.jpg

1 kommentar:

  1. Bra og relevant info om forfatteren og noen av bøkene hennes.
    Dere må vurdere deres bruk av kilder. Wikipedia, Daria.no og andre skolesider er ikke sikre kilder. Her kan hvem som helst legge ut hva som helst. Se om dere finner andre kilder som bekrefter det dere har skrevet.

    SvarSlett