søndag 7. februar 2010

Forfatterbiografi


Anne Holt ble født den 16. november 1958 i Larvik, hun er oppvokst i Lillestrøm og Tromsø, men har vært bosatt i Oslo siden 1978.
Hun har alltid vært en veldig samfunnsbevisst og talefør person. Som 15-åring var hun forkvinne i elevrådet på ungdomsskolen og ble intervjuet av Dagbladet om hva hun ville gjort hvis hun var statsminister. Hun uttalte seg da med stor sikkerhet i de fleste temaer, og var klar i sin satsing for ungdom.

Hun debuterte med romanen Blind gudinne i 1993, noe som ble en stor suksess. Etter dette har hun nesten årlig gitt ut nye romaner, som alle har blitt storselgere. To av romanene hennes, Blind gudinne og Salige er de som tørster, har blitt filmatisert, begge i 1997. Men hun er likevel mest kjent for sine realistiske krimromaner om den lesbiske politikvinnen, Hanne Wilhelmsen.

Tidligere har Anne Holt jobbet som både justisminnister, advokat, journalist, programleder og politi. Hun er også utdannet cand.jur. ved universitetet i Bergen i 1986. I dag jobber hun som medierådgiver ved siden av å være forfatter.

I et intervju forteller Anne Holt at hun er forfatter fordi hun vil at andre skal lese det hun skriver. Men hun sier også at hun liker å fortelle historier, liker å ljuge, og at hun liker å få historier til å gå opp på et eller annet vis.

I 2000 inngikk Anne Holt registrert partnerskap med forleggeren Tine Kjær.

Priser:
Cappelenprisen 2001
Bokhandlerprisen 1995, for Demonens død
Rivertonprisen 1994
, for Salige er de som tørster

Kilder:
www.anneholt.no
www.wikipedia.org
www.snl.no
www.aftenposten.no
www.dagbladet.no

5 kommentarer:

  1. Bra innhold, og gode kilder ;)
    stå på videre

    SvarSlett
  2. Liker at bloggen deres er oversiktlig og fin. Dere har også bra Innhold.

    SvarSlett
  3. Bra innhold og kilde bruk, også veldig fin blogg :D

    SvarSlett